6. mrt, 2019

een nieuwe 40dagentijd

40 dagentijd 2019-03-06

 Goed Eten daar Houden wij van, voor ons begint dat met zaadjes zaaien of

nieuwe plantjes poten in onze groentetuin en hopen dat er iets van groente tevoorschijn zal komen.

Elk jaar weer een nieuw begin, grond omspitten mest erop en dan kan het feest weer beginnen.

De echte tuinder kijkt er naar uit , dit jaar is dat wel heel vroeg .De eerste spinazie zit al in de koude grond . We zijn benieuwd of dit gaat lukken, Het mooie weer lokt de mensen weer naar buiten.

Het valt gelijk met de start van de veertigdagentijd voor Pasen , dit keer op  6 maart.

 Ik lees in de 40dagenkalender Marcus 1:13 Jezus bleef 40 dagen in de woestijn en werd op de proef gesteld door de Satan( voor mij het kwaad in de wereld)

Hij leefde tussen de wilde dieren engelen zorgden voor hem .

 Ik trek het naar het Hier en Nu, wat kunnen wij er mee

Is de vraag die ik  mezelf stel.

Woestijn  vertaal ik in de wereld om ons heen

Welke beproevingen komen er op ons af?

Gelijk moet ik denken aan schokkende beelden van een enorme plastic troep op onze stranden de afgelopen tijd. En het houdt daar echt niet op helaas, als ik vanwege het mooie weer lekker op mn fiets  stap kom ik  overal achteloos weggegooide plastic of andere troep tegen. Dat vingertje moet ook maar eens onze kant op wijzen , de kinderen bewust maken van hun slechte gedrag.Het begint al bij de opvoeding heel jong dat is zeker.

Het is overal om ons heen, er is werkelijk geen respect meer voor de natuur , de aarde ,waar we samen verantwoordelijk voor zijn  wordt steeds meer vervuild op Allerlei manieren. Wij zijn met elkaar verantwoordelijk voor dit alles, tijd om Wakker te worden En bewust te worden dat het zo niet langer kan.

Hebben de jonge mensen , want die zie ik ook steeds van alles weggooien als ze van school komen,  nou echt niet door dat ze hun eigen nest aan het bevuilen zijn?

 We Moeten proberen om er anders mee om te leren gaan, en er zijn gelukkig al heel wat mensen en kinderen bewust dat het anders moet. Laten we Samen in deze veertigdagentijd eens goed gaan nadenken wat onze eigen bijdrage zou kunnen zijn in deze tijd.

 Lijkt me een mooi begin van de veertigdagentijd.

fijne dag nog en eet smakelijk! voor straks.

 

worteltjes en veldsla nog uit eigen tuin, yes ik hou er zo van.!